HOIDOT SELKÄKLINIKALLA
selkä / niska käsittelyä ja hierontaa
nopeaa apua akuuttiin kipuun ja helpotusta kroonisiin vaivoihin

manuaalinen hoito kiropraktiikka, käsin tehtävä hoitotoimenpide (sisältää useita eri tekniikoita)
Joka vuosi noin miljoonalla suomalaisella on selkävaivoja                        Manuaalinen hoito                        What Is Lower Back Pain?
manipulaatio tarkka yhteen niveleen kohdistettu nopea työntöliikkeen kaltainen hoitotoimenpide, joka vaikuttaa esim. selässä kahden nikaman väliseen keskinäiseen asentoon eli 'niksautus'
mobilisaatio nivelen liikkuvuutta lisäävä tekniikka, kevyempi ja laajemmalle alueelle kohdistuva kuin manipulaatio
hieronta hoitotarkoituksessa suoritettua pehmytkudoksiin (lihaksiin ja nivelsiteisiin) kohdistuvaa liikkuvaa painamista, joka tapahtuu sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erillisten taputusten muodossa
venytys manuaaliset venytykset ja liikehoidot
g5-hieromakone todella tehokas värähtelyhieronta - vilkastuttaa aineenvaihduntaa
Hoidot Selkäklinikalle tullaan yleensä jonkun vaivan tai kivun takia. Hoitoon tullessa ei kuitenkaan tarvitse olla mitään vaivoja. Tänne voi tulla tarkistuttamaan selkärankansa jo ennen kuin vaivat tulevat esiin. Ensimmäiset oireet voivat olla kovin vähäisiä. Esimerkiksi selkä voi tuntua kivuliaalta ylösnoustessa tai pään kääntäminen voi olla rajoittunutta tai käsivarressa ja sormissa voi olla ajoittaista puutumista.
Hoidot Selkäklinikalla keskitytään löytämään kivulle syy ja hoitamaan se kuntoon. Kun hoito päästään aloittamaan ajoissa, ei vaiva pitkity eikä pysyviä vaurioita ehdi syntymään. Selkäklinikalla suoritettu hoito auttaa kehon omaa paranemisprosessia.
Hoidot Aiemmin tehty kirurginen toimenpide ei estä selän manuaalista hoitoa. Tällöin on kuitenkin välttämätöntä ymmärtää toimenpiteen luonne, jotta hoitaja pystyy arvioimaan tilanteen kohdallasi. Tämän vuoksi olisi hyvä ottaa mukaan röntgen- tai magneettikuvat sekä lausunnot tullessasi Selkäklinikalle. Tarvittaessa sinut lähetetään jatkotutkimuksiin esim. lääkärin vastaanotolle.
Hoidot Ensimmäiseksi sinulta kysytään tietoja tämänhetkisestä vaivastasi sekä yleisestä terveydentilastasi. Tutkimus aloitetaan ryhtianalyysillä. Nivelten liikkuvutta testataan palpoimalla (käsin tapahtuva nivelten ja ympäröivien kudosten asentojen ja liikkeiden tunnustelu) ja yleensä koko ranka tutkitaan vaikka ongelma olisikin keskittynyt vain tietylle alueelle. Ensimmänen käyntikerta kestää yleensä 30-45 minuuttia ja seuraavat kerrat noin 30 minuuttia.
Hoidot Riippuen vaivastasi hoitokertoja tarvitaan yleensä yhdestä viiteen. Pitkäkestoisissa vaivoissa esim. kulumien aiheuttamissa muutoksissa taikka välilevyvaivoissa hoitojakso voi kestää pidempään.
Hoidot Selkäklinikalla tapahtuvassa manipulaatiohoidossa pyritään mahdollisimman suureen tarkkuuteen ja täällä suoritettu manuaalinen hoito on lähes aina kivutonta. Käsittelytekniikan voimakkuuskin vaihtelee käsittelyjen mukaan. Nikamissa tapahtuvat nopeat liikkeet saattavat saada aikaan naksahtavan äänen, mikä johtuu siitä, kun ympäröivissä nivelpusseissa vaihtuu paine.
Hoidot  Esitiedot > Uusi asiakas-lomake
Esitiedot > Uusi asiakas-lomake on tarkoitettu uusille Selkäklinikan asiakkaille.
Täytä ja tulosta lomake ja ota se mukaan, kun olet tulossa ensi kertaa Selkäklinikalle.